Stekta gröna tomater

Kommer ni ihåg filmen?
"Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café"
Om inte, se den...och smaka på tomaterna.

Betyg (5 röster)
Antal personer
2 st
Stekta gröna tomater

Ingredienser

150 g pasta
2 - 4 gröna tomater
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
3 msk grädde
1 dl ströbröd
1 påse ca 40 g riven parmesanost
3 dl olja till fritering
2 vitlöksklyftor
ev kajennpeppar

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och skär tomaterna i centimetertjocka skivor.
Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på en tallrik.
Vispa ihop ägg och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje.
Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ostbrödet.
Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda.
Hetta upp oljan sakta i en gryta eller låg panna, ca 180°C en
bit vitt bröd ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min.
Skala och krossa vitlöken lätt och fritera den svagt brun.
Den får inte bränns, då blir oljan bitter i smaken.
Ta upp vitlöken.
Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget.
Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor.
Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk av den vitlökssmakande oljan,
som inte får vara bränd.
Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget.
Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor.
Krydda med grovmalen svartpeppar och ev en nypa kajennpeppar.
Servera genast med pastan
Visningar:
18981
Sparat:
173

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader