Stekta snittar med ansjoviskräm

Dessa små stekta dubbelsmörgåsar har ansjovisfräs som fyllning och är enkla att göra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 mkt tunna skivor mörkt bröd
4 mkt tunna skivor sandwichbröd
2 msk olja + 2 msk smör eller margarin
1 burk ansjovisfiléer ( 100 g)
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
2 hårdkokta ägg
1 dl finklippt dill

Gör så här

Kantskär brödet så att skivorna blir lika stora. Hetta upp oljeblandat smör eller margarin i stor stekpanna, stek brödskivorna hastigt på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Häll av spadet från ansjovisfiléerna och låt dem rinna av. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i 2 msk matfett tills den blir glansig och börjar få färg. Hacka under tiden ansjovisfiléerna, vänd ner dem bland löken.

Hacka äggen fint. Vänd ner lök/ansjovisfräset bland äggen, rör om så allting blir som en bredbar kräm. Blanda ner dillen.

Bred ansjoviskrämen på de vita brödskivorna, tryck fast de mörka över, skär brödet med vass kniv i lagom stora trekanter eller avlånga, dubbla små sandwiches.
Visningar:
1254
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Ansjoviskräm recept
En god början m..
över 2 månader
Ansjoviscrostin
av MrsC
över 2 månader
Prästostpaj med
av Fin
över 2 månader
Ansjoviskräm ro
av pihal
över 2 månader