Stekta strömmingsflundror

Strömmingen blir så saftig med persiljesmöret. Omega 3 så det förslår :-)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg strömming
1 msk salt

Fyllning:
3 msk smör
1,5 msk hackad dill, gräslök eller persilja

Panering:
vetemjöl
1 ägg
grovt rågmjöl
salt

Gör så här

Rensa strömmingen från alla småben och torka den väl. Salta.
Rör ihop smöret med önskad smaktillsats och lägg en klick på hälften av strömmingarna.
Lägg sedan över de ofyllda strömmingarna och tryck till väl. Vänd flundrorna i vetemjöl, pensla dem med uppvispat ägg och vänd till sist i saltat rågmjöl.
Stek dem vackert bruna och servera med citronskiva, hemgjort potatismos och sallad.
Visningar:
2896
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader