Stora köttbullar varvat med hackad vitkål

Nästan som Ungersk "Töltöt Kaposta". Ganska jobbigt att göra ( mycket disk ), men jättegott med potatis eller spaghetti.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

250 g nötfärs
250 g blandfärs eller fläskfärs
2 dl halvkokt ris
1 hackad lök
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt
Vegetekrydda
Paprikapulver
1/2 vitkålshuvud
Matolja

Sås:
125 g margarin
4 msk vetemjöl
1 dl ketchup
1/2 dl Heinz chilisås
Vatten

Gör så här

Hacka vitkålen i små bitar. Ta ca. 2msk matolja i en kastrull
och värm det. Lägg i kålen och salta så det smakar gott. rör om tills kålen är halvfärdig.
Fräs löken i stekpanna.
Koka riset i en annan kastrull halvkokt och låt rinna av.
Köttbullsmeten:
Blanda färsen, riset, löken och kryddorna (allt efter eget smak).
Gör såsen:
Smält margarin i en stekpanna och blanda i andra ingredienser, tillsätt vatten tills det är lagom tjockt sås.
Ta en ganska stor kastrull och varva kålen och köttbullarna. Lägg kålen i botten och överst i kastrullen. Slå lättsaltad vatten nästan upp till köttbullarna och låt det sakta koka upp var efter såsen slås över och låt koka ca. 40 minuter i låg värme. Skaka kastrullen emellanåt.
Servera med potatis elles spaghetti.
Visningar:
1297
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader