Stora kanelbullar

Maffiga och med krämig fyllning, som Espresso House kanelbullar men mycket godare. Baka med riktigt smör, det blir så mycket godare.

Betyg (60 röster)
Antal personer
Ca 25 st
Stora kanelbullar

Ingredienser

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1 ½ dl socker
1 -2 tsk stött kardemumma
14 -15 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 msk kanel

Pensling:
1 ägg, uppvispat
Pärlsocker, att strö över

Gör så här

Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl.

Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Ställ åt sidan.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25x45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, hur många beror på hur stora du vill ha dem.

Ställ med snittytan uppåt. Vik in änden under bullen så rullar de inte upp sig under gräddningen. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8- 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Ett kallt glas mjölk eller ett stort glas oboy är godast till =)
Visningar:
26737
Sparat:
649

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
pizzabullar med
av anenik
över 2 månader