Stort festbröd

Ett bröd som alltid blir succé vid större kalas och mottagningar. Godast samma dag det bakats, men inte så tokigt sedan heller.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-20

Ingredienser

1,2 dl ljummet vatten
1 påse vetemjöl, gärna special
50 g jäst
2 msk salt
1/2 dl olja

Gör så här

Blanda 2 dl vatten, 2 dl vetemjöl och jäst i en bakskål. Låt stå 20 min. Tillsätt salt, olja ,resten av vattnet och resten av mjölet. Arbeta ihop i skålen och fortsätt att knåda degen på bakbordet 10 min (om du orkar!). Jäs 1 timme i skålen övertäckt med handduk. Täck en plåt med bakplåtspapper. Vält ut degen på plåten. Forma lätt.
Ställ plåten i nedre delen av ugnen i 300 grader i 10 min.
Sänk sedan värmen till 200 grader, grädda 50-60 min till.
Visningar:
734
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Festbröd recept
Grekiskt festbr..
över 2 månader
Kristinas knäck
av Queenie
över 2 månader
Festbröd med fr
över 2 månader
Festbröd från M..
av MrsC
över 2 månader
Provensalskt fe..
över 2 månader
Festbröd med äg
över 2 månader