Strömming på grönsaksbädd

En god dillfylld strömming på grönsaksbädd.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Strömming på grönsaksbädd

Ingredienser

1 pkt fryst strömmingfiléer
300 g fryst hackad spenat
1 dm purjolök
2 tomater
1½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 krm citronpeppar
1 msk preddad citron
1 dl dill
ströbröd
flytande margarin
2 ägg, hackade

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och låt strömmingen rinna av.
Tina spenaten, salta och peppra den och häll på lite matfett och rör om.
Koka äggen hårda.
Skölj och strimla purjolöken och hacka tomaterna.
Lägg spenat i botten på en ugnsfast form och lägg på purjo, ägghack och de hackade tomaterna.
Salta och peppra.
Lägg strömmingen på skärbrädan med köttsidan upp och salta och strö på lite citronpeppar.
Lägg en klick klippt dill på varje strömming och rulla ihop.
Lägg dem ovanpå grönsakerna. droppa på lite pressad citron och sikta över lite ströbröd.
Ringla lite matfett över strömmingen.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Servera strömmingen varm, ljummen eller kall till kokt potatis eller potatismos.
Visningar:
3854
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Grönsaksbädd recept
Korvgratäng på ..
av evaldo
över 2 månader
Lax allt-i-ett
av ros
över 2 månader
Lövbiffsgratäng
av lennali
över 2 månader
Kycklingfilé på
av ros
över 2 månader
Hoki på grönsak
av SDMaya
över 2 månader
Grönsaksgratäng
över 2 månader