Strösselkaka

En kaka som är god och smakar friskt.
Den är mycket populär ibland mina vänner även bland de som inte brukar tycka om kaffebröd för att den inte är så söt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 20

Ingredienser

4 ½ dl vetemjöl
1½ dl socker
3 tsk bakpulver
150 g margarin
1 ägg
2 dl lingonsylt

Strössel:
1½ dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin

Gör så här

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke.
Fin fördela margarinet i mjölblandningen.
Vispa ägget lätt och tillsätt det.
Bred ut degen i en liten långpanna ca 15 x 20 cm.
Fördela lingonsylten på degen.

Blanda havregryn, socker, vaniljsocker till ett strössel.
Smält matfettet och häll det över strösslet. Rör om väl.
Bred havregrynsmassan över sylten.

Grädda i 200 graders ungsvärme i ca 15 minuter.
Skär kakan i fyrkanter.
Visningar:
2030
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Strösselkaka recept
Strösselkaka / ..
över 2 månader
Strösselkaka me
av Bodil56
över 2 månader
Strösselkaka me
av Bodil56
över 2 månader
Äpple- och kane
av tina62
över 2 månader
Mjuk strösselka
av Bodil56
över 2 månader
Looks strösselk
av look
över 2 månader