Strassburgare ā la mocka

Spröda strassburgare har fått en god smak av kaffe.

Betyg (0 röster)
Antal personer
35 st

Ingredienser

1 msk snabbkaffepulver
100 g smör eller margarin
Ŋ dl florsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Stöt snabbkaffepulvret till ett finare pulver i en mortel.

Rör matfett och florsocker poröst, gärna med elvisp. Blanda de båda mjölsorterna med kaffepulvret.

Häll mjölblandningen, lite i taget, ner i matfettsblandningen. Rör kraftigt mellan varje moment.

Fyll en kaksprits med smet. Spritsa ut 35 stänger, ca 5 cm långa, på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Låt kakorna svalna något på plåten. Lossa kakorna försiktigt från plåten och låt dem kallna på galler.

Har du ingen mortel kan kaffepulvret läggas i en plastpåse. Krossa pulvret genom att rulla en flaska eller kavel över påsen. Har du ingen sprits kan du stiället forma degen till smala rullar och göra ett mönster med hjälp av en gaffel.
Visningar:
1478
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Strassburgare recept
Strassburgare m..
av Fetgnu
över 2 månader
Strassburgare
över 2 månader
Nougatfyllda st
av kekke46
över 2 månader
Strassburgare
över 2 månader
Strassburgare
över 2 månader
Dubbla Strassbu
av MiaP83
över 2 månader