Strimmelbiff

Bästa köttkvalité är en förutsättning för att man ska kunna beräkna så här kort tid för stekning av strimmelbiffen. Det är klart att man kan välja enklare köttbitar men då får man anpassa stektiden därefter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g utskuren nötbiff
1 burk bearnaisesås eller en påse
1 äggula
Persilja
1 pkt djupfrysta ärter
2 msk smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
2-3 msk syltlök
½ strimlad paprika

Gör så här

Värm bearnaisesåsen. Rör i en äggula och tillsätt lite klippt persilja. Håll såsen varm.

Värm ärterna med en klick matfett.

Skär köttet i rätt grova strimlor. Hetta upp matfettet och bryn köttet hastigt på alla sidor. Det ska helst vara lite rött inuti, men det är ju en smaksak.

Krydda köttet. Strö på syltlöken och paprikan och låt det bli varmt.

Lägg upp köttet på ett varmt fat och häll upp ärterna vid sidanom. Servera såsen separat till.
Visningar:
719
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Strimmelbiff recept
Strimmelbiffgry..
över 2 månader
Strimmelbiff i
över 2 månader
Strimmelbiffgry
av Pipa
över 2 månader
Strimmelbiff
över 2 månader
strimmelbiff
över 2 månader
Strimmelbiff Ca
över 2 månader