Struts med röd pepparsås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 600 g strutskött, stek eller filé
1/2 zucchini
1 stor gul paprika
1 medelstor rödlök
4 tunna blompinnar eller grillspett
ca 2 krm nymald vit- eller svartpeppar
1 tsk timjan
1-2 msk olivolja till pensling
ca 1 tsk salt
Röd pepparsås:
10 skivade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning + 1/2 dl vatten
1/2-1 tsk sambal oelek
ca 75 g smör
Saffransris:
2 dl ris
4 dl grönsaksbuljong
1/2 g saffran

Gör så här

Skär strutsköttet i ca 2 x 4 cm bitar. Dela zucchinin på längden och skär i halvmåneformade 1/2 cm tjocka skivor. Skär paprikan i mindre bitar och löken i klyftor. Koka saffransriset genom att lägga ris och saffran i den kokande buljongen och koka som förpackningen föreskriver. Fördela och varva kött och grönsaker på blompinnarna eller grillspetten. Krydda spetten med peppar och timjan samt pensla dem lätt med olja.Röd pepparsås: Skiva vitlöken och låt den fräsa sakta i olivoljan på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg. Tillsätt de passerade tomaterna, buljongtärningen samt späd med 1/2 dl vatten. Låt koka sakta ca 5 minuter. Slå såsen i en matberedare. Tillsätt sambal oelek och några korn salt. Kör det hela och tillsätt smöret klickvis. Smaka av med ev mera sambal och salt om det behövs. Hetta upp en grillpanna eller grillen. Krydda lätt med salt och grilla spetten på hög värme 3-4 minuter på varje sida. Låt spetten vila på varm tallrik under folie ett par minuter medan du lägger upp ris och sås. Fördela saffransriset som en bädd på fyra varma tallrikar. Placera ett lagom "utvilat" strutsspett på varje risbädd och slå den röda pepparsåsen omkring.
Visningar:
2246
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Pepparsås recept
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
Ädelostfyllda k
av lennali
över 2 månader
Biffar i god pe
över 2 månader
Biff med grönpe
över 2 månader
God grönpeppars
över 2 månader