Stuvad vitkål

God snabbgjord vegetarisk kålrätt.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Stuvad vitkål

Ingredienser

500-700 gram vitkål
1,5 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk eller sojamjölk
Finhackad persilja
Salt
Peppar

Gör så här

Ansa och strimla kålen, koka den nätt och jämt mjuk.
Smält matfettet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt stuvningen sjuda några minuter.
Rör ner avrunnen vitkål och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servera till tex. ugnsbakade rödbetor eller rödbetsvegetter.
Lycka till!
Visningar:
9249
Sparat:
116

LIKNANDE RECEPT

Extra god pizza..
av grill
över 2 månader
Gulaschsoppa me
över 2 månader
Vitkålssallad
av Jessika
över 2 månader
Pizzasallad äkt
av cgwest
över 2 månader
Leilas Pad Thai..
av mumsan
över 2 månader
Varm smörgåstår
av epi
över 2 månader