Succékakan

Ett recept jag hittat i en gammal tidning där man gjorde reklam för Fazer ögoncacao! Så otroligt sliskigt gott! Ätes helst direkt från frysen.

Betyg (11 röster)
Antal personer
ca 36 bita
Succékakan

Ingredienser

Kakan:
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl cacao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Garnering:
Flagad mandel

Gör så här

Smält smöret i en kastrull.
Ta den av värmen och rör ner socker och ägg.
Blanda cacao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i kastrullen.
Bred ut smeten i en långpanna (35x20cm) med smort smörpapper. Grädda i 175 grader 15-20 minuter.
Vänd kakan upp och ner på smörpapper. Dra försiktigt bort smörpappret från kakan.

Gör glasyren:
Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad (i bitar) i en kastrull.
Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, 10-15 minuter.
Ta kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar.
Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.

Låt kakan kallna i kylen. Skär den i rutor och njut!!!
Visningar:
12456
Sparat:
525

LIKNANDE RECEPT

Succékakan recept
Succékakan
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR