Sukiyaki

En sokiyakimiddag är en trevlig form av bjudning. Du bjuder dina gäster på grönsaker och nötkött som kokas i en god buljong i en panna mitt på bordet! Annorlunda och mycket festligt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 medelstora morötter
1 purjolök
100 g champinjoner
1 burk bambuskott
150-200 g rotselleri
400 g entrecote eller utskuren biff i lövtunna skivor
1 msk matolja
6 dl köttbuljong
3 msk japansk soja
1 dl sherry eller torrt, vitt vin
1 tsk strösocker

Gör så här

Ansa och skär morötter och purjolök i tunna, sneda skivor. Skär även champinjoner, bambuskott och rotselleri i skivor. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett stort fat och köttet på ett fat för sig.

Smörj en stor stekpanna med lite matolja och lägg varje grönsak för sig i grupper i pannan. Koka upp buljong, soja, sherry eller vitt vin och socker i en kastrull. Häll buljongen över grönsakerna och låt sjuda 2-3 minuter.

Ställ pannan på en värmeställning på bordet. Lägg ner ett lager köttskivor i pannan och koka tills köttet förlorat sin röda färg. Låt varje gäst servera sig själv och lägg ner mer grönsaker och kött allt efter behov.
Visningar:
1330
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Sukiyaki recept
Sukiyakipanna
över 2 månader
Sukiyaki
av roslund
över 2 månader
Japansk wok
av tina62
över 2 månader
Fläskwok med jo
av Fin
över 2 månader
Ts`ao-mi-fan
över 2 månader
Biff sukiyaki
över 2 månader