Sukiyaki

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

600 g skivad entrecôte
1 litet huvud salladskål
2 morötter
1 liten purjolök
200 g färska champinjoner
1/2-1 burk böngroddar
2 msk olja
Sås:
1 dl japansk eller kinesisk soja
1 1/2 dl vatten
1 dl vitt vin eller saké
2 msk Brun Farin
Stark orientalisk sås:
1 1/2 dl Mörk Sirap
1 tsk örtsalt
1 tsk Sambal Oelek (stark)
1 krm svartpeppar
2 tsk senapspulver
3 msk sherry
3 msk soja
2 tsk vitvinsvinäger
2 klyftor vitlök

Gör så här

Blanda samman alla ingredienserna till såsen och låt den dra medan du förbereder resten. Skölj, skala och strimla grönsakerna. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wokgryta. Lägg i alla råvarorna och låt dem få färg. Häll såsen i woken och låt allt koka ihop en liten stund. Servera med ris. Sås: Blanda samman sirap, örtsalt, sambal oelek, peppar och senapspulver. Rör i sherry, soja och vinäger. Pressa ner vitlöken och blanda allt väl. Låt såsen dra i kylskåp i minst två timmar, gärna mer. Förvaras i kylskåp i upp till 1 månad.
Visningar:
2470
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Sukiyaki recept
Sukiyakipanna
över 2 månader
Sukiyaki
av roslund
över 2 månader
Japansk wok
av tina62
över 2 månader
Fläskwok med jo
av Fin
över 2 månader
Ts`ao-mi-fan
över 2 månader
Biff sukiyaki
över 2 månader