Supergod Musli

Supergod musli som äter till filet

Betyg (2 röster)
Antal personer
40 st

Ingredienser

5 dl rågflingor
5 dl fiberberikade havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl grovhackade hasselnötter
1 msk kanel
1 msk kardemumma
4 msk rapsolja
1 dl vatten
3 msk acacia-honung

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser förutom honung, rapsolja och vatten i en bunke. Ringla över rapsoljan, honungen, droppa över vattnet och arbeta samman muslin.
Ta fram en stor plåt som har lite djup, lägg på bakplåtspapper och fördela müslin på hela plåten. Rosta i ugnen på 175 ° i ca 20 min, rör om ofta och hacka sönder klumpar. Om müslin fortfarande är seg och fuktig, rosta lite till. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

(När jag gör den brukar jag dela upp müslin på 2 plåtar som jag gräddar efter varandra. Annars tar det så lång tid att få den krispig. Seg müsli är ju inget kul!)
Visningar:
4254
Sparat:
185

LIKNANDE RECEPT

Musli recept
Nötig musli
över 2 månader
Smoothie
av Vi
över 2 månader
Kladdkaka med c
över 2 månader
Frasiga Powerba
över 2 månader
Müslibullar ā l
av tina62
över 2 månader
Müslibar
av NannaP
över 2 månader