Supergoda citrusbitar

En riktig kalaskaka

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 24 st

Ingredienser

150 g smält smör
2 apelsiner
2 ägg
2 dl socker
Rivet skal av 1 citron
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver

GLASYR
100 g mörk blockchoklad
2 tsk olja

Gör så här

Riv skalet av en apelsin.
Pressa saften ur båda apelsinerna så det blir 1 1/2 dl saft.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör,apelsinskal och saft,citronskal och mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, ca 20x30 cm.
Grädda strax under mitten i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna.
Smält chokladen i vattenbad med oljan.
Bred chokladen över kakan och skär i rutor.
Visningar:
561
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.