Supermusli

Vanebildande, gott och nyttigt! Roligt att ge bort i en fin glasburk också!

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 20

Ingredienser

Rågflingor
Fiberberikade havregryn
Havrekli
Vetegroddar
Krossade linfrön
Solroskärnor
Krossade hasselnötter
Kanel
Kardemumma
4 msk rapsolja
ca 1 dl vatten
ev. någon msk akaciehonung för lite sötma

Gör så här

Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda ihop alla ingredienser utom kanel, kardemumma, rapsolja och vatten.
Du behöver inte mäta upp mängder utan gör en så stor sats som får plats i plåten. Använd mest fiberhavregryn och rågflingor.
Pudra över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan och honungen, droppa över vattnet och arbeta samman muslin. Rosta i ugnen i 175 grader i ca 20 min.Tillsätt gärna torkade aprikoser (eller annan torkad frukt) klippta i småbitar. Förvara i glasburk med tättslutande lock.
Visningar:
2213
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Supermüsli
över 2 månader