Supernyttiga rågbullar

Supergoda och supernyttiga semlor som man mår bra av.

Betyg (4 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk honung
½ dl rapsolja
5 dl (275 g) grovt rågmjöl
7 dl (420 g) vetemjöl
2 dl rostade solrosfrön
1 dl linfrön
2 tsk kummin
1 tsk salt

Till dekoration: Pumpafrön

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke. Häll det ljumma vattnet över och rör tills jästen löst sig.
2. Rör i honung och rapsolja.
3. Blanda rågmjöl, vetemjöl, solrosfrön, linfrön, kummin och salt. Blanda i mjölblandningen i degbunken. Knåda degen mjuk och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca. 1 timme.
4. Baka ut degen på mjölat bord till 12 bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta på bakplåt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Pensla bullarna med vatten och strö över pumpafrön. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg, ca. 20 minuter.

Näring / bulle: 349 kcal.
15 g fett, 11 g protein, 44 g kolhydrater
Visningar:
8492
Sparat:
207

LIKNANDE RECEPT

Rågbullar recept
Kalljästa rågbu..
av lennali
över 2 månader
Rågbullar
av jenny73
över 2 månader
Rågbullar
av Ahlzan
över 2 månader
Slottsgränds rå..
över 2 månader
Rågbullar
av ros
över 2 månader
Mina goda rågbu
över 2 månader