Supersaftig chokladkaka

Smarrigt värre...

Betyg (0 röster)
Antal personer
14 (bitar)

Ingredienser

400 g ren choklad
175 g osaltat smör, rumstempererat
3 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver, drygt
100 g malda mandlar
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost

Gör så här

1. Smörj en rund kakform (20 cm) och bröa den väl.
Smält 250 g av chokladen med 0,75 dl vatten i en liten skål.

2. Rör samman smör och socker till en krämig massa. Vispa ner äggen, ett i taget. Eventuellt kan en liten del av mjölet röras i nu för att göra det enklare att få en slät smet. Rör ner chokladen.

3. Sikta resten av mjölet med bakpulver och kakao ner över smeten, tillsätt mandel och vänd försiktigt samman smeten.

4. Häll över smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i 160 grader i ca 1 timme eller tills kakan höjt sig och just börjar kännas fast. Stick in en provsticka. Mitten ska fortfarande vara lite kladdig. Låt kakan svalna i formen!

5. Skär kakan i 3 bottnar med hjälp av en lång kniv. Vispa grädden lätt och bred mellan lagren på kakan, som nu bör ha lagts på ett serveringsfat. Smält resten av chokladen i en liten skål.

6. Vispa upp mascarponen med 1 msk kokande vatten. Rör ner den smälta chokladen och bred massan över hela kakan.

Klart!
Visningar:
1000
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader