Supplė alla Romana (fyllda riskroketter)

Friterat är gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 1/2 dl passerade tomater
4 msk smör
4 1/2 dl avorioris eller rundkornigt grötris
2 ägg
50 g riven parmesan
1 liten gul lök
50 g parmaskinka
300 g nötfärs
1 burk kantareller ā 115 g
2 msk tomatpuré
250 g mozzarella
Salt
Nymalen peppar
2 dl ströbröd
Olja till friteringen

Gör så här

Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna. Tillsätt tomater och 3 msk av smöret. Häll i riset och koka på svag värme utan lock i 10 minuter och rör om ofta så att riset inte fastnar.

Häll upp det kokta riset i en skål. Blanda med äggen och parmesanosten. Låt svalna.

Skala och finhacka löken och tärna skinkan fint. Hetta upp resen av smöret i en stekpanna och fräs lök, skinka och färs under omrörning. Låt svampen rinna av, spara spadet, finhacka svampen och låt steka med. Tillsätt tomatpurén och svampspadet. Koka på svag värme tills vätskan kokat in.

Skär mozzarellan i små tärningar. Rör ner och smaka av den färdiga fyllningen med salt och peppar.

Ta med sked äggstora portioner av risblandningen och platta ut med handen. Lägg på 1-2 msk fyllnig och vik upp riset runt om, forma en boll.
Rulla den i ströbrödet och lägg på fat. Upprepa tills ris och fyllning tagit slut.

Hetta upp oljan till 180°C. Fritera några bollar i taget så att de får fin färg.
Visningar:
5823
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Riskroketter recept
Friterade riskr..
av kajsa36
över 2 månader
Friterade riskr
av ljunkan
över 2 månader