Surkålsdolmar (Sarma)

Recept från Jugoslavien.

Betyg (3 röster)
Antal personer
Vet ej
Surkålsdolmar (Sarma)

Ingredienser

1 surkålshuvud
500 g blandfärs
Ris
Lök
(Vitlök)
Salt
peppar
Rökt sidfläsk
Vatten
1 buljongtärning

Vetemjöl
Paprikapulver
Vatten
1 buljongtärning

Gör så här

Dolmar:

Vattna ur surkålen 1 timme. Skär bort stocken.
Stek färs, lite okokt ris, lök och kryddor.
Skär fläsket i små stavar.
Lägg 2-3 stavar i kålbladet + köttfärsblandning.
Överblivna blad kan hackas och läggas i botten på dolmen.
Lägg dolmarna i gryta och häll på väldigt lite vatten.
Lägg i en buljongtärning.
Låt puttra ca 3 timmar.

Sås:

Bryn 2-3 msk vetemjöl och paprikapulver.
Tillsätt vatten och låt koka upp.
Lägg i en buljongtärning
Visningar:
9398
Sparat:
69

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.