Surkålslåda

Kameran trasig därav ingen bild. Hoppas att den skall smaka ändå. Ursprung österrike.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 1/2 kg blandfärs eller oxfärs
1 stor burk surkål
1 stor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
salt
grovmalen svartpeppar
olivolja till stekning och form
Äggstanning:
3 ägg
5 dl standardmjölk

Gör så här

Haka gul lök, samt vitlök och fräs i den i en stekpanna. Bryn färsen i pannan.

Skölj kålen noga under rinnande kallt vatten.
Krama ur vattnet ur kålen och bryn den i olja. Varva kål lök och färs i en ugnfast form.

Vispa samman mjölk och ägg, vispa i salt och svartpeppar slå det över lådan.

In i ugnen på 175 grader i cirka 1 timma.

Servera kokt potatis eller ris till. Gärna en grönsallad. Den som vill kan gärna slå över en god soja.
Visningar:
1907
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR