Svamp-, ädelost- och baconfyllda crêpes

Jättegod blandning till crêpes.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Svamp-, ädelost- och baconfyllda crêpes

Ingredienser

Crêpes:
1½ dl mjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör eller margarin
Smör till stekning

Fyllning:
½ l kantareller eller champinjoner
140 g tärnat bacon
100 g ädelost
1½ dl vispgrädde
2 tsk smör

Garnering:
Kantareller eller champinjoner
Persilja
Rödlöksringar

Gör så här

Börja med crêpesen. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Smält smöret och rör ner det i smeten.

Låt gärna smeten vila en stund. Grädda sedan crêpesen gyllenbruna i lite smör i en stekpanna.

Fyllning: Ansa svampen om det behövs och skär den i bitar, men spara några hela svampar till garnering.

Bryn baconet i en het stekpanna och tillsätt svampen, även de hela svampbitarna. Ta upp de hela bitarna till garneringen när de fått lite färg.
Smula ner osten och häll grädden i pannan med bacon och svamp. Rör tills osten har smält och låt puttra ett tag.

Fördela fyllningen på crêpesen. Vik in sidorna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsform och värm mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera.
Ät och njut ...
Visningar:
105547
Sparat:
136

LIKNANDE RECEPT

Crêpes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader
Bacon och spena
över 2 månader