Svampfylld fläskfilé

Bjud på en riktigt festlig middag. Fläskfilé är bra festmat och är i regel putsad så att det är rent kött där inget går bort. Vi fyller fläskfilén med svampröra och lagar en god sås till.

Betyg (5 röster)
Antal personer
Ca 4
Svampfylld fläskfilé

Ingredienser

600 g fläskfilé
Salt
Peppar

Fyllning:
1 ½ dl god riven ost
150 g färska champinjoner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 liten bunt persilja

Sås:
1 ½ dl sky + vatten
1 dl torrt vitt vin
1 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk Maizena redning för mörka såser

Gör så här

Ugn: 200 grader.

Skala och finhacka lökarna. Ansa och hacka svampen. Hacka persiljan. Fräs löksorterna i lite matfett. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen. Salta och peppra lätt.

Skär ett djupt snitt längs med fläskfilén och vik ut den. Bulta och platta till köttet med hjälp av en kastrullbotten så att köttet blir så stort och platt som möjligt. Krydda med salt och peppar. Dela fläskfilén i två bitar.

Fördela riven ost över köttet och strö sedan svampröran över. Rulla samman köttet från långsidan och bind ihop med bomullssnöre. Stek köttrullarna gyllene runt om i lite matfett. Lägg köttrullarna i en eldfast form och häll ca 1 dl vatten i botten.

Stek köttet mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Låt köttet vila i folie medan du kokar såsen. Mät upp skyn och tillsätt vatten så att det blir ca 1 1/2 dl. Häll det i en kastrull tillsammans med vin, grädde, kalvfond och soja. Låt det koka några minuter.

Tillsätt Maizena redningen under omrörning. Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar. Ta bort snöret och skär köttet i skivor. Servera klyftpotatis, lättkokta grönsaker och såsen till.
Visningar:
17745
Sparat:
354

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader