Svampfylld squash

Det finns även särskild veganost så att man kan byta ut osten om så önskas.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 små squash
1 gul lök
300-400 g färsk svamp
1 msk olja eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl sojamjölk
1 msk tomatpuré
2-3 tsk örtsalt
1-2 krm paprikapulver
Ev 1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 msk sesamfrön

Gör så här

Dela squashen på längden. Gröp ur köttet försiktigt med en sked och hacka det. Skala och hacka löken fint. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i fettet på svag värme någon minut. Tillsätt squashköttet och låt det fräsa 1?2 minut. Rör ut mjölet i en del av mjölken. Häll i mjölken i grytan och vispa ner mjölkredningen. Smaksätt med tomatpuré, vitam och och paprikapulver. Tillsätt squashkött och eventuellt vitlök. Låt stuvningen sjuda på svag värme några min. Fördela stuvningen i squashskalen och strö över riven ost eller sesamfrön. Gratinera i 175 grader ca 15 min.
Visningar:
996
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Soppa - Viktväk
över 2 månader
Afrikansk gryta
över 2 månader
Varm tacotårta
av lennali
över 2 månader
Långpannekaka x
av tina62
över 2 månader
Svampfyllda löv
över 2 månader