Svampfyllda Cannelloni

Går att förbereda och sen gratinera i ugnen. Ett alternativ till ostsåsen är att bara riva ost över rören.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 cannellonirör
250 g svamp
olja till stekning
1 gul lök
150 g ricottaost
1 dl riven parmesanost
2-3 msk rostade pinjenötter
1 dl finhackad persilja
salt
peppar
Ostsås:
25 g smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
ca 100 g lagrad grevéost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 gr. Koka Cannellonin halva av den rekomenderade koktiden. Lägg rören i kallt vatten så de inte klibbar ihop. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i torr stekpanna. 2. Skiva svampen tunt. Hacka vitlöksklyftorna fint. Hacka löken och fräs allt i olja. Låt fräsa någon minut utan att ta färg. 3. Blanda ned ricottaosten, parmesanosten, pinjenötter och persiljan. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i spritspåse eller peta ner smeten i rören med hjälp av sked. Lägg de fyllda rören i en smord eldfast form. 4. Smält smöret till ostsåsen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vetemjölet och tillsätt mjölk och grädde. Låt koka några minuter och riv ner grevéosten. 5. Häll ostsåsen över pastarören. Gratinera i ugnen tills ostsåsen fått fin färg.
Visningar:
2839
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Cannelloni recept
Cannelloni med ..
över 2 månader
Cannelloni med
av LEDIVO
över 2 månader
Cannelloni
av Lena
över 2 månader
Cannelloni fyll
av Prima
över 2 månader
Canneloni med s
över 2 månader
Cannelloni med
av Lolan
över 2 månader