Svampfyllda kalvjärpar

Dessa järpar görs på kalvfärs men man kan lika väl använda lamm eller nöt. Ett viktväktarrecept från en gammal Hemmets Journal.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-3

Ingredienser

360 g kalvfärs, 10 %
1 dl lättmjölk
1 riven morot
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
100 g champinjoner (eller annan svamp)
1 msk kesella 10 %
2 tsk flytande margarin
2 dl kalvbuljong
1 msk maizena
Ev salt
Ev peppar

Gör så här

Blanda kalvfärs, mjölk, morot, ägg, salt och peppar. Blandningen ska vara ganska fast. Platta ut den och skär den i 8 bitar.

Hacka svampen grovt och blanda med kesellan.

Fördela svampen på färsbitarna och rulla ihop till järpar. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och stek järparna.

Vispa ur stekpannan med buljong, tillsätt maizena och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt broccoli och potatis.
Visningar:
1662
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Kalvjärpar recept
Kalvjärpar med ..
av victea
över 2 månader
Ostfyllda kalvf
av Gnagett
över 2 månader
Kalvjärpar med
över 2 månader
Mina kalvjärpar
över 2 månader