Svampfyllda lövbiffsrulader

Är både väldigt gott och lite lyxigt. Kanske något för fredagskvällen?Jättegoda att servera med potatismos.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Svampfyllda lövbiffsrulader

Ingredienser

600 g lövbiff
1 lök
300 g svamp , gärna kantareller eller trattkantareller
1 knippe persilja

Till såsen:
4 dl vatten
1 dl grädde
4 msk Maizena redning
1 dl rödvin (matlagningsvin om man vill)
1 1/2 msk kantarellfond
10 krossade enbär
1 tsk soja
salt
peppar
smör att steka i

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Fräs den med svampen tills vätskan är borta.
2. Hacka persiljan. Tillsätt den och smaka av med salt och peppar.
3. Lägg ut lövbiffskivorna och fördela svampen på dem. Rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.
4. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
5. Stek ruladerna i 1-2 msk smör i en panna med lite högre kanter. Häll över såsen när ruladerna fått fin färg, sänk värmen och låt rulladerna puttra under lock i ca 40 minuter.
Servera rulladerna med mos och kokta grönsaker.
Visningar:
18282
Sparat:
499

LIKNANDE RECEPT

Lövbiffsrulader..
över 2 månader
Fyllda lövbiffs
av Queenie
över 2 månader
Lövbiffsrulader
av Fin
över 2 månader