Svampgratinerad fläskfilé

Serveras med hasselbackspotatis eller en krämig potatisgratäng. Mums

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 700 g fläskfilé
Marinad:
3/4 dl konjak
½ msk stött rosmarin

smör till stekning
4 stora tomater
olivolja

Svampsås:
250 g champinjoner eller blandsvamp
smör
2 msk vetemjöl
2½ dl köttbuljong på tärning
1 dl grädde
½ dl sky
1 tsk kinesisk soya
salt
svartpeppar
2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Ugn: 225 grader.
Skär fläskfilén i 1½ cm breda skivor och marinera dem några timmar i konjaken.
Tag upp köttet och torka av det. OBS spara marinaden. Bryn köttet på båda sidorna i smör i en stekpanna. Lägg köttet omlott i en ugnssäker form.
Skölj ur stekpannan med marinaden och sila ner skyn i såsen.

Svampsås:
Skiva svampen och fräs den i smör. strö över mjölet, rör om och häll över köttbuljong och grädde. Koka såsen några minuter. Här silas skyn från köttet ner i svampsåsen och smakas av med soya, salt och svartpeppar.
Häll den heta såsen över filéskivorna och strö över gratängosten. Ställ tomathalvor vid sidan om köttet i formen och pensla snittytan på tomaterna med olivolja.

Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Visningar:
3429
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader