Svampspäckad färs i form

Använder du älgfärs så blanda den gärna med 1/3 fläskfärs. Det är ju lite av en smaksak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

600 g köttfärs, gärna blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk krossade enbär
3 msk finhackad lök
2 äggulor
1 ägg
100-150 g champinjoner

SÅS:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk soya
3 msk lingonsylt

Gör så här

Smörj en avlång 1-1 1/2 l ugnsform(Bakform)
Arbeta ihop färsen med alla ingredienser utom svampen.
Fyll formen med hälften av färsen och jämna till.
Fördela drygt halva svampmängden ovanpå och täck med resten av färsen.
Tryck ner resterande svamp i färsen.
Grädda mitt i ugnen i ca 40-50 minuter i 200 grader.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp.
Servera med kokt potatis och vinbärsgele.
Visningar:
972
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader