Svartrötter med Hollandaise

Fattigmans sparris, kallades förr svartroten med sitt vita, saftiga och välsmakande kött under det svarta skalet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3/4-1 kg svartrötter
2 tsk salt per l vatten
Hollandaise:
150 g smält smör eller margarin
3 äggulor
3 msk vatten eller torrt vitt vin
1 msk pressad citron
1/2 krm salt

Gör så här

Skölj och skala rötterna med potatisskalaren och lägg dem i kallt vatten med lite pressad citron, så att de inte mörknar.Koka upp vatten och salt i en stekpanna så att du inte behöver dela dem. Lägg i svartrötterna och koka dem i ca 5-10 minuter. Prova med en sticka. Sås: Lägg gulorna och vattnet (vinet) till såsen i en rostfri skål. Ställ den i en kastrull med sjudande (ej kokande) vatten. Sjud under vispning tills gulorna tjocknar. Ta såsen från värmen.Häll ner fettet i fin stråle och vispa kraftigt till en tjock sås. Smaka av med citron och salt. Servera såsen varm, ljummen eller kall till de varma svartrötterna.
Visningar:
2313
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hollandaise recept
Hollandaisesås
över 2 månader
Lenas goda fisk..
över 2 månader
Fisk i ugn med
över 2 månader
Prima tonfiskgr..
av Prima
över 2 månader
Tonfisklåda
av Allimac
över 2 månader
Koka sparris gr
över 2 månader