Svartvinbärs älgstek

Gott med dill och gurkyougurt

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1,5 kg älgstek
2 dl apelsinjuice råpressad( 2,5 apelsin)
4 dl svarta vinbär
1/2 dl rapsolja
1 st kanelstång

Gör så här

Koka ihop juicen,vinbär,rapsoljan och kanelstången i 5 min
Slå över marinaden över köttet och låt den ligga i 24 tim i kylskåp (använd en plastpåse som är tät)
Bryn steken och placera den i en ungsfast form
Stek i 100 C tills inner tempen är 60 C då är den rosa och fin
Visningar:
2618
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Älgstek recept
Älgstek med äpp..
av inglin
över 2 månader
Karin´s Svartvi
av lennali
över 2 månader
Älgstek i gjutj..
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader