Svartvinbärsglasstårta

Nyttigt med svartavinbär, fulla av vitaminer.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

150 g svarta vinbär
75 g strösocker
2 msk vatten
2 ägg
1 1/4 dl socker
2½ dl vispgrädde

Gör så här

Koka vinbären med 75 g socker och vattnet i 5 min. Pressa massan genom en sil.

Vispa ägg och 1 1/4 dl socker till ett vitt skum. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll upp 1/3 av smeten i en avlång form och låt stelna i frysen.

Blanda bärmoset med hälften av den återstående smeten och häll det i formen som har varit i frysen: Låt stelna igen och häll sedan över resten av smeten. Låt stå i frysen några timmar.

Vid servering, tag fram ca 30 min innan, ha formen i kylskåpet.
Visningar:
777
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.