Svartvinbärsskinka

I receptet är det ingen grädde i såsen, men det är fritt att skvätt i några droppar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Svartvinbärsskinka

Ingredienser

1 - 1½ kg benfri färsk skinkstek
3 dl outspädd svartvinbärssaft
3 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 bit hel ingefära
1 bit hel kanel
1 - 2 tsk salt

Sås:
6 dl kokspad
1 1/2 msk Potatismjöl
1 dl Vatten
salt
peppar

Gör så här

Välj en gryta så kött och termometer får plats.
Koka upp vatten och svartvinbärssaft. Tillsätt vitlök, kryddor salt.
Stick in en termometer i skinkan så att spetsen kommer
mitt i den tjockaste delen. Hela röret bör var inne i köttet.
Lägg skinkan i den kokande saften. Låt sjuda under lock. Vänd skinkan en gång. Tag grytan från värmen när innertemperaturen är 70 grader, efter ca 1 timme.
Låt skinkan ligga kvar i saften ca 20
minuter, om den skall ätas varm. Låt annars skinkan svalna i kokspadet.

Sås:
Sila spadet och häll det i en kastrull.
Skaka samman mjöl och 1 dl kallt vatten och vispa ner i spadet. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, såsen och vinbärsgelé.
Visningar:
3481
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Svartvinbärsski
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR