Svensk Paella

Något förenklad är denna paella om man jämför med en "äkta" spansk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

700 g kycklingfilé, skuren i mindre bitar
1 fläskfilé, ca 300 g
1 msk smör eller margarin
1 msk olja
Salt
Vitpeppar
1 gul lök
2 dl ris
1 krm gurkmeja
4 dl hönsbuljong
Ŋ dl vitt vin
1 pkt djupfrysta ärter
100 g rensade räkor
Curry

Gör så här

Skölj och torka kycklingfiléerna och skär dem i mindre bitar. Skär fläskfilén i skivor.

Bryn köttet väl i oljeblandat smör eller margarin i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Bryn därefter kycklingen, salta och peppra.

Finhacka löken och lägg den i grytan tillsammans med riset. Dofta över gurkmeja och häll på buljongen och vinet.

Koka på mycket svag värme och under tättslutande lock, 15-20 minuter.

Tillsätt ärter och räkor och koka tills riset är färdigt och torrt.

Lägg upp paellan på varmt serveringsfat och dofta gärna en aning curry över. Lägg på fläskfilé och kyckling.
Visningar:
3052
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Paella recept
Evas Paella
över 2 månader
Paella-risotto ..
över 2 månader
Paella ā la Ann
av Klingan
över 2 månader
Indisk paella f..
över 2 månader
Paella
av mv
över 2 månader