Svensk skogsgryta

Grytköttet kan tillagas obrynt, direkt i grytan men då bör mängden på soja ökas.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg nöt- eller älgkött (ex högrev, bog, ytterlår)
1 burk mörkt öl eller hälften ljust öl/hälften coca sola
1 stor hackad lök
½-1 msk mushroom soy
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 tsk timjan
ca 1 tsk krossade enbär
1 krm svartpeppar
3 morötter
2 palsternackor
200 g trattkantareller eller blandsvamp
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
ev. hackad persilja

Gör så här

Koka samman ölet något i en gryta och blanda i lök, soja, tomatpuré, salt och kryddor.
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn dem i smör i en stekpanna i omgångar och lägg över i grytan. Koka köttet sakta i 1 timme.
Skär morötterna i slantar och palsternackorna i stavar. Lägg i rotfrukterna och fortsätt koka utan lock ca 10 minuter.
Fräs svampen i lite smör och lägg ner dem i grytan när kött och rotfrukterna är färdigkokta.
Red av grytan med vetemjöl utrört i grädden och koka grytan några minuter. Smaka av med salt och peppar och strö ev över lite hackad persilja.
Serveras med kokt potatis, haricots verts och rönnbärsgelé.
Visningar:
3324
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Skogsgryta recept
Kent's heta sko..
över 2 månader
Mustig skogsgry
av mandel
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR