Sverigekaka

Jag tycker den är godast halvfryst.

Betyg (2 röster)
Antal personer
12-14

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vanilinsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vattnet och mjölet blandat med bakpulvret.
Grädda i 175 grader ca 40 min.

Dela kakan och låt den kallna lite. Koka margarin med mjölken i fyra minuter. Blanda vaniljsocker.
Häll hälften på varje del av kakan och lägg ihop.
Pudra med florsocker.
Visningar:
2401
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Pensionärskaka
av mykolo
över 2 månader
Sverigekaka
av BeaTris
över 2 månader
Sverigekaka
av Bummi
över 2 månader
Sverigekaka
över 2 månader