Sweet Chilikyckling med lime och ingefärspasta

Till den lite chilistarka kycklingen passar en krämig pasta med frisk smak av lime och ingefära. Vill du bli ännu mer asiatisk byter du ut pastan mot nudlar. Se till att ha salt, peppar och en klick smör hemma innan du börjar laga.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingbröst, ca 500 g
3 msk sweet chilisås

Lime- och ingefärspasta:
2 dl matlagningsyoghurt
½ msk riven färsk ingefära
1 lime, rivet skal
300 g okokt pasta, tex penne

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna snabbt i smör och lägg över dom i en ugnssäker form som precis rymmer filéerna. Salta och pensla med chilisås.

Stek kycklingen i mitten av ugnen i högst 20 minuter. Kycklingen är genomstekt när köttsaften är ofärgad. Stek inte köttet för länge, då blir köttet torrt. Pensla eventuellt på mer chilisås någon gång under stek tiden.

Blanda yoghurt, limeskal och ingefära. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den rykande heta pastan med såsen. Servera kycklingen med pastan, eventuellt med extra sweet chilisås.
Visningar:
2047
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Chilikyckling recept
Susannes chilik..
över 2 månader
Chilikyckling á
av jbson
över 2 månader
Sweetchilikyckl
över 2 månader
Thai Chilikyckl
över 2 månader
Chilikyckling i
av Syltfot
över 2 månader
Gunillas chilik
av Guhawi
över 2 månader