Sydfransk köttgryta

En mustig god gryta.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

ca 1 kg nötkött, högrev, bog eller ytterlår
150 g stekfläsk (lättrimmat sidfläsk)
1 stor gul lök, tärnad
olja
smör
½ tsk salt
2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk hela tomater
2 - 3 dl rött vin
2 dl buljong (vatten+tärning)
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 krm svartpeppar
2 morötter, slantade
1 liten squash, skivad
ca 1 dl svarta oliver, urkärnade (fritt val)

Gör så här

Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Skär bort svålen på stekfläsket och skär det sedan i 1 cm breda strimlor.
Fräs löken i lite olja i en gryta.
Bryn köttet och sedan stekfläsket i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över efter hand i grytan. Salta.
Blanda i vitlöken, tomaterna med spad, rödvin, buljongen och kryddorna och låt grytan koka sakta i ca 1 timme.
Tillsätt morötterna och squashen och fortsätt koka ca 10 minuter. Lägg i oliverna och koka upp. Smaka ev av med mer salt och kryddor.
Garnera med försk rosmarin och timjan.
Servera med kokt potatis.
Visningar:
4631
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader