Sydstatsfilé med sötpotatis

Sötpotatis används ofta i matlagning i Asien, Sydamerika och Nordamerika. Den söta potatisen passar utmärkt till den rökiga sältan från marinaden, som man köper färdig i flaska eller på påse. Servera gärna med mango chutney och kokt ris.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 kg fläskfilé
2 tsk salt
2 - 3 sötpotatisar , ca 1 kg
4 rödlökar
Smör
5 dl grädde
1 påse ( 75 g) pajitamarinad , smoke taste
2 msk japansk soja
1 tsk salt
Persilja

Gör så här

Skala och skär potatis och lök i bitar.

Fräs det i smör i en traktörpanna. Tillsätt grädde, marinad och soja. Låt det koka cirka 10 minuter.

Skär köttet i skivor och bryn det i smör i en stekpanna. Salta.
Lägg ner köttet i såsen och låt allt puttra några minuter. Strö över persilja.
Visningar:
1424
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.