Syltad svamp

Många av våra frysar är fyllda efter en otrolig svampsäsong. Aldrig har vi väl som i år exporterat så många ton till Italien

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Syltad svamp
2 liter färsk svamp (eller 500 gram frysta avkokta eller uppblötta torkade. Karl-Johan, Trattisar, Gula Kantareller, Champinjoner eller annan favorit.)
8 dl vatten
½ lök i skivor
1 ½ dl ättikssprit
3 dl socker
1 kanelstång
1 bit ingefära
4 st nejlikor
5 st svartpepparkorn
5 st vitpepparkorn

Gör så här

Blanda allt utom svampen i en kastrull och koka upp, smaka av, tillsätt ev mera ättikssprit, lägg i svampen och koka ytterligare 5 minuter. Slå upp på burk och ställ svalt, håller någon månad. Svampen passar utmärkt till julpatén, smakrika korvar eller rökt viltkött.
Visningar:
2260
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kebabgryta á la
av evaldo
över 2 månader