Syltade kantareller

Betyg (2 röster)

Ingredienser

2 liter rensad kantareller
vatten
2 tsk salt/liter vatten
1 1/2 dl ättikssprit 12%
3 dl svampspad
2 dl strösocker
1 tsk svartpepparkorn
2 tsk gula senapskorn
2 bitar muskotblomma
1 bit torkad ingefära
1 bit kanel
5 kryddnejlikor
1 liten rödlök i skivor

Gör så här

Skölj kantarellerna och lägg dem i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det täcker, salta och koka i 10 min. Sila av spadet och spara 3 dl. Blanda samman lagen. Koka upp den, lägg i svampen och koka 1 timme. Lägg kantarellerna med sin lag på väl rengjorda burkar. Lagen ska täcka svampen. Sätt på lock genast och låt svampen svalna. Förvara svalt och mörkt!
Visningar:
2830
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé med k
av evaldo
över 2 månader
Maya´s Bacon &
av SDMaya
över 2 månader
Oxfilé med trat
över 2 månader
Paj á la Ankar
över 2 månader
Fläskfilégratän
av lennali
över 2 månader
Smakrik Kantare
av Tiadina
över 2 månader