Syrlig rabarberkaka

En underbar kaka som har en fyllig smak av rabarber. Med solrosfrön i blir smaken härligt nötig.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

1 msk smör
1/2 dl havrekli, knappt
3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 dl grahamsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g rabarber
1 dl solrosfrön

Gör så här

1. Börja med att smälta smöret och bröa formen. Sätt därefter ugnen på 175 °C. 2. Vispa samman ägg och socker till en porös smet. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i den kalla mjölken. Gör ett uppkok och dra av från spisen. 4. Mät upp mjölsorterna i en bunke och blanda detta väl med bakpulver. 5. Häll i den varma vätskan i smeten, och häll därefter i mjölblandningen. 6. Rör om väl och blanda sedan i rabarberbitar och solrosfrön. 7. Häll smeten i formen. 8. Grädda i nedre delen av ugnen, 45-50 minuter. Täck kakan mot slutet om den börjar bli mörk. 9. Skär loss kakan från kanten och vänd den på ett bakgaller. Låt kakan svalna under formen och skär sedan i tårtbitar.
Visningar:
676
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Rabarberkaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Sylvias rabarbe
av ikah
över 2 månader
Rabarberkaka
av Tatiana
över 2 månader
Rabarberkaka me
över 2 månader
Rabarberkaka me
av lennali
över 2 månader
Maya´s smala ra
av SDMaya
över 2 månader