Tårta Cassis

De C-vitaminrika svarta vinbären samsas här med en syrlig citronkräm i en luftig tårta. Tårtan får ett lekfullt utseende av marsipan och hela bär.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st

Ingredienser

Bottnar:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0,5 msk bakpulver

Fyllning 1 :
500 g svarta vinbär , färska eller djupfrysta
2 dl strösocker

Fyllning 2 :
Saft och skal av en citron
2 ägg
1 dl strösocker
50 g smör eller margarin
250 g kesella

Garnering:
2 dl vispgrädde
50 g färgad marsipan eller 50 g mandelmassa + någon droppe hushållsfärg
Ca 25 hela svarta vinbär

Gör så här

Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund bakform, ca 2 l. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Häll sedan smeten i formen. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Låt kakan stå kvar ca 5 minuter i formen. Stjälp upp den och låt kallna på galler.

Gör fyllning 1: Koka vinbären med sockret i en kastrull på svag värme ca 15 minuter. Låt krämen kallna.

Gör fyllning 2: Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet på ett rivjärn. Pressa ur saften.

Blanda citronsaft, ägg, socker och matfett i en kastrull. Låt krämen sjuda på medelvärme under omrörning tills den tjocknar. Låt krämen kallna. Blanda ner rivet citronskal och kesella i krämen.


Dela kakan i tre bottnar. Lägg ihop bottnarna med fyllningen mellan. Vispa gräddenoch bred den på och runt om tårtan.

Forma marsipanen till tunna "grenar". Lägg "trenarna" på tårtan. Garnera tårtan med vinbär i klasar.
Visningar:
2269
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader