Tabbouleh med persika

Underbart gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg räkor med skal
2 1/2 dl bulgur
5 dl grönsaksbuljong
3 finhackade schalottenlökar
2 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
3 msk pressad citron
3 msk olivolja
salt
nymalen peppar
2 – 3 persikor eller nektariner

Gör så här

1 Skala räkorna. Ställ kallt

2 Koka bulgur i buljongen tills de är färdiga.
Låt dem kallna.

3 Blanda lök,bulgur, persilja, citronsaft, mynta och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt ungefär 1 timme för smakens skull.

4 Skär persikorna eller nektarinerna i tärningar.

5 Blanda i räkor och persikorna eller nektarinerna precis innan du ska äta.
Visningar:
725
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Tabbouleh recept
Buffé
över 2 månader
Grillad gös med..
över 2 månader
Halstrad lax me
över 2 månader
Saffransfalafel
över 2 månader
Tabbouleh (bulg
av aaheja
över 2 månader
Tigerkyckling
av marwis
över 2 månader