Tacopaj

Supergod och lätt att göra!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Degen:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk

Fyllningen:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Garnering:
1 rödlök
8 peperoni

Gör så här

1.Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
2.Häll i mjölken och rör ihop.
3.Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4.Skala och hacka löken.
5.Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.
6.När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.
7.Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8.Häll köttfärsen i pajskalet.
9.Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
10. Blanda crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.
11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter (oftast lite längre, beror lite på ugnen naturligtvis) tills ytan fått fin färg.
12. Skala och skiva rödlöken.
13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.
Visningar:
792
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Tacopaj recept
Tacopaj den sup..
av MrsC
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Malins tacopaj
av Amika
över 2 månader
Tacopaj
av Maranka
över 2 månader
Tacopaj - LCHF
över 2 månader
Fredriks tacopa
av Annafbg
över 2 månader