Tacopaj

Jättegod paj som passar även de minsta.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Degen:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl mjölk

Fyllningen:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Garneringen:
1 rödlök
8 peperoni

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölken och rör ihop. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter.

Skala och hacka löken. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken. Tillsätt tacokryddorna och vattnet. Låt puttra tills vattnet nästan är borta. Häll köttfärsen i pajskalet. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten.

Bred ut smeten över tomaterna. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg. Skala och skiva rödlöken. Garnera med rödlöksringar och peperoni. Servera med sallad och nachochips.
Visningar:
3120
Sparat:
80

LIKNANDE RECEPT

Tacopaj recept
Tacopaj den sup..
av MrsC
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Malins tacopaj
av Amika
över 2 månader
Tacopaj
av Maranka
över 2 månader
Tacopaj - LCHF
över 2 månader
Fredriks tacopa
av Annafbg
över 2 månader