Tacopaj

Saftig paj med en smak av Mexico.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 st gul lök
2 msk matfett
500 gram blandfärs
2 st påsar taco kryddmix
1,5 dl kallt vatten
Topping:
4 st tomater
2 st vitlöksklyftor
2 dl riven lagrad ost
4 dl creme fraiche
Garnering:
1 näve taco chips
1 nypa gräslök

Gör så här

1. Kavla eller tryck ut degen i en úgnsäker form, ca 24 cm i diam. Nagga pajbotten med hjälp av en gaffel.
2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3. Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig. Tillsätt lök, kryddmix och vatten. Rör om och låt allt puttra samman någon minut.
4. Fördela färsen i pajskalet.
5. Hacka tomaterna i mindre bitar. Blanda samman tomater, pressade vitlöksklyftorna, osten och creme fraichen. Häll toppingen över färsblandningen. Grädda i ugn 225 C tills osten smällt och pajen fått färg.
6. Låt pajen svalna innan den serveras. Garnera med taco chips och gräslök.
Visningar:
2105
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Tacopaj recept
Tacopaj den sup..
av MrsC
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Malins tacopaj
av Amika
över 2 månader
Tacopaj
av Maranka
över 2 månader
Tacopaj - LCHF
över 2 månader
Fredriks tacopa
av Annafbg
över 2 månader