Tacopaj

Underbart god paj med tacokryddad köttfärs under ett täcke av tomat och crème fraiche!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
400 g köttfärs
smör till stekning
1 påse taco kryddmix
1.5 dl vatten
1 burk green chili
1 burk crème fraiche paprika & chili
3 st tomater
2.5 dl riven ost , gärna cheddar

Gör så här

Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 25 min
Färdigt på: 1 tim


1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund.

3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

4. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten och blanda om.

5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.

6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.

7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.

8. Servera pajen med en god sallad.
Visningar:
962
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Tacopaj recept
Tacopaj den sup..
av MrsC
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Malins tacopaj
av Amika
över 2 månader
Tacopaj
av Maranka
över 2 månader
Tacopaj - LCHF
över 2 månader
Fredriks tacopa
av Annafbg
över 2 månader